ikisohbet.com Paylaşım Platformu

Son İletiler

Sayfa 1 ... 3 4 5 6 7
41
Genel Sohbet / Yüksek Kalite'de Üretilen Kadı...
Son İleti Gönderen sohbet - May 30, 2022, 01:53 ös
Kadın Spor Tayt Modelleri

Kadın spor giyim modelleri ve fiyatları ile ilgili bilgi almak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kadın spor taytları kadınların daha rahat hareket edebilmelerini sağlamak amacı ile üretilen ürün türlerinden biridir.

Kadınlar için üretilen taytlar diğer ürünlere göre kullanılan malzemelerin niteliği açısından daha yumuşak sahip bir kumaş ve görünüme sahiptirler.

kadın tayt modelleri ile ilgili genelde ilk aranan özellik esneklik ve vücudu tam olarak sarması yönünde talepler olmaktadır.

kadın bluz modelleri her zaman daha özenli, dikkatli ve estetik durumda olmaları gerekmektedir.
42
Genel Sohbet / İnternetten para kazanmak artı...
Son İleti Gönderen sohbet - May 30, 2022, 12:45 ös
Yazımızda sizlerin yararına ücretsiz e-ticaret markalarına özel bir liste hazırladık.

Bir çok kişi internette para kazanma isteği ile başlamış durumda. Bunun en büyük sebebi ise insanlar internette iş bulabilmek ve geçinemeyecekleri bir iş bulamayacaklarını düşündükleri için bu konuda birtakım teknolojik gereksinimleri olan şeyler yapabiliyor olmasıdır.

E-ticaret ve dropshipping sistemiyle para kazanmak isteyenler için biraz daha detaylı bilgi aktaracağım.

Uzun yıllardır bir çok insan internetten para kazanmaya çalışmaktadır. İnternetten para kazanmanın en güvenilir yolu e-ticaret ve dropshipping sistemidir. E-ticaret ve dropshipping sistemiyle para kazanmak için bir öncelikli şey size uygun bir paket seçmeniz olacaktır. Bu pakete bağlantı ve hosting hizmeti gibi birçok hizmet katılabilir.

e-ticaret, dropshipping, para kazanma,  kârlı ürünler ve daha fazlası!

İnternetten Para Kazanmak için En İyi 7 Yolu!

1. İşletme

2. E-ticaret

3. Dropshipping

4. Affiliate Programları

5. Blog Yazılarından Para Kazanma (AdSense)

6. Instagram Nedir? Nasıl Kullanılır? Nasıl Para Kazanılır?

7. Facebook Nedir? Nasıl Kullanılır? Nasıl Para Kazanılır?
43
Genel Sohbet / tester parfümler her zaman pop...
Son İleti Gönderen sohbet - May 27, 2022, 06:17 ös
Uygun fiyatlarla tester parfüm satın al Tester Parfüm Fiyatları geleneksel olarak önceden satılması öngörülen parfümlerin siz değerli misafirlerimize sunulmasında önemli rol almaktadır..

erkek tester parfüm söz konusu olduğunda fiyatlar daha makul seviyelerde seyir etmektedir.

Tester parfüm sizi asla yanıltmasın. Parfüm üretiminde kullanılan malzemeler her zaman üst seviyede ve kalitededir.

kadın parfümleri genelde kalıcılığı daha yüksek parfümlerden oluşmaktadır ve tester parfümler diğerlerine göre daha ucuzdur.

Tester parfüm satan sitelerde, yüksek maliyetli parfümler de bulabilirsiniz.


Uygun fiyatlara orijinal parfüm kullanmak istiyorsanız tester parfümler tam size göre!
44
Genel Sohbet / 2.el eşya dükkanlarında aranan...
Son İleti Gönderen sohbet - May 15, 2022, 07:53 öö
Çorlu ikinci el eşya özellikle de evde kullanılan eşyaların akıbetleri oldukça fazla olması nedeniyle ikinci el olarak adlandırılan bu eşyalar çok daha fazla tercih edilmektedir.

Çorlu 2.el eşya piyasasının oldukça güçlü bir ticari piyasa olduğu son zamanlarda iyiden iyiye ortaya çıkmıştır. Sizde bu yörede yaşayan bir insan olsanız da olmasanız da aradığınız bir ikinci el eşyanız var ise ve bulamayorsanız bir de Çorlu 2.el eşya dükkanlarına bakmanızda sizin açınızdan oldukça önemli bir yarar vardır

Çorlu ikinci el eşya dükkanlarının sizlere sunabileceği birçok avantaj bulunmaktadır ve bu avantajlardan en başta faydalanmanız gerekmektedir. Çorlu 2.el eşya dükkanlarından şimdi de neredeyse herhangi bir ikinci el eşya alabilir ve bu ikinci el eşyaların çoğu zaman çok uygun fiyatlarda satılmaktadır.

Yani Çorlu 2.el eşya kiralama hizmeti almaya bakarken oda olarak da görülür ve herkes çok fazla ihtiyaç duymadan bu hizmetleri de alabilir.
45
Genel Sohbet / Kaliteli sohbet Siteleri
Son İleti Gönderen MotheuS - Mar 20, 2022, 02:31 ös
Merhabalar Değerli Dostlarim Sohbetin Eğlencenin Ve Boş Vakitlerinizi Geveze Sohbet https://www.gevezechat.net Evli Chat Boşa Gecmesin En evli sohbet uygulaması Mobil Sohbet in Tek Adresi Olan https://www.kalpevi.net Chat Sohbet Sitemize Sizde Davetlisiniz Sohbetin En Gercekcesi ve Eylencesi Sizlerle Beraber Cinsel Sohbet Zamanimizin Ne Değerli Bay Ve Bayanlari Ile Sizde Sohbetimize Gelin Sizleride Taniyalim. Bir Birin Den Deyerli Seviyeli Sohbet Timiz Eylencenin Dostlugun Ve Kardesligin Tek Adresidir Hic Bir Sanal Ortama Benzemez Kesinlikle Deyer Bilinir Değer Verilir Her Kese Cünkü Her Kez Eşittir Hepimizde İnsaniz. Bu Guzel.Ailemizde Sizler de Geveze Chat Ayri Kalmayin Tanismaya Kaynasmaya Hazir Olun Dostlariniz İle Mobil sohbet https://www.teksohbet.net

Asla Unutulmaz Bir Dostluk Ve Arkadaslik uygulamasıyla Kurmak Için SizDe Beklemeyin Cok Kolay Üyelik Her Yastan İnsan Her Yastan Bayan Ve Baylar Kolayca Kulana Bileceyi Bir PlatForm Olan Mobil Sohbet Sitemiz HicBir Sekilde Zorluk Cekmeyeceginiz Bir Sitemizdir Her Sorunuz İle İlgilenicek Gorevli Arkadaslarimiz da Sizlere Yardimci Olucaktir Ve Sizde En Kisa Zaman Da Anliyacaksiniz Ve Cok Sevineceksiniz Ve Cok Menmun Kalicaksiniz Sohbet Sitemiz Beyeneceksiniz Biz Bu KonuDa Cok İddaliyiz Buna Emin Olabilirsiniz Ve Tamamen Ücretsiz Bir YerimizDir.. Tesekürler Huzurlu Keyifli Ve Seviyeli Bir Sohbet Dileriz. https://evlisohbet.gen.tr
46
Genel Sohbet / sohbet sitesi
Son İleti Gönderen sohbetok - Mar 14, 2022, 10:17 ös
Son yıllarda kendisini geliştirerek alanında güvenilir bir alt yapıyla kendini ön plana çıkarmış sohbetok önemli bir chat sitesi aracı durumuna gelmiştir. Bu anlamda, gerekli içeriğe ve yeniliklere sahip olan sohbet odalarını gerçekte nasıl kullanmaları gerektiği ve kurallara uymanın önemli bir konu olduğu karşımıza çıkmaktadır. Sohbet aramalarından yapılan girişler sonucunda sohbet odalarında yapılması gereken içerik ve tasarım özelliklerini ortaya koyan bir site geliştirdik. Bu gelişimlere dayanılarak, Türkiye'nin sohbet alanında kalite ve güvenilirlik açısından insanlara katkısı olacağı düşünülen bir yer olduğu kullanıcıları tarafından analiz edilmiştir. Sohbet aramalarında elde ettiğimiz sonuçlardan yola çıkarak, web sitemizi seviyeli, hızlı ve kolay kullanıma sunduk bunların yanısıra potansiyel kullanıcının dikkatini, web sitemizin tamamen indirme olmadan, kurulum olmadan ve kayıt gerektirmeden siz değerli kullanıcılara sunulmuştur.
47
Genel Sohbet / sdgfdsgdgdg
Son İleti Gönderen sohbet - Oca 29, 2022, 04:42 ös
dfgsdfgfdgdfgfd
48
Genel Sohbet / İnsülin nedir ve nelere dikkat...
Son İleti Gönderen xtc14 - Eyl 22, 2021, 04:52 ös
İnsülin pankreastan salgılanan ve şeker metabolizmasını düzenleyen bir hormondur. İnsülin bu düzenlemeyi yaparken "insülin reseptörü" adı verilen bir yapıya bağlanır ve aktive olur. Bu reseptör, çeşitli nedenlerle insülinin bağlanmasına izin vermez ise; insülin kanda yeterli miktarda olduğu halde görev yapmıyormuş gibi görünür.

İnsülin direnci, vücuttaki şekeri kontrol etmek için salgılanan insülinin etkisini göstermesindeki zorluk olarak tanımlanabilir. Normal şartlarda vücut şekeri 1 ünite insülin ile kontrol altına alabiliyorken insülin direnci olan hastalarda vücut 2-3 ünite insülin salgılamak durumunda kalır. Bu da vücutta gereğinden fazla insülin salgılanması anlamına gelir.

İnsülin direnci, karmaşık bir patogeneze sahiptir, halen tam olarak aydınlatılamamış ve araştırılmaktadır. Obezite ile insülin direnci arasında çok güçlü bir ilişki bulunmaktadır. İnsülin direncinin en sık sebebi obezitedir. İnsülin direnci ortaya çıktığında hemen klinik belirti vermeyebilir. Subklinik dönemde diyet düzenlenmesi ve egzersizi içeren yaşam tarzı değişiklikleri ve kilo verilmesi ile insülin direnci gerileyebilir. İnsülin direncine müdahale edilmediğinde, uzun dönemde birçok hastalığa sebep olabilir. Kardiyovasküler hastalık riski artar. Endotel fonksiyonu bozulur. Hiperkoagulasyon problemi ortaya çıkar. Tip 2 diyabetes mellitus gelişir. Polikistik over sendromu gibi sık görülen hastalıklar da insülin direnci ile ilişkilidir. kaanın sitesi Metabolik sendrom sıklığı gittikçe artmaktadır. Metabolik sendromun en önemli bileşeni insülin direncidir. İnsülin direncinin ölçümü için altın standart olan metot, HOMA (Homeostazis Model Assesment) metotudur. HOMA formülü açlık serum glikozu ve açlık serum insülini değerleri ile hesaplamaya dayanır.

İnsülin direnci ile Tip II DM oluşumunu engellemek ve azaltmak için kullanılan en önemli yaklaşımlardan biri yaşam tarzı müdahalesidir. Buna göre vücut ağırlığı artışı önlenmesi, toplam ve doymuş yağ asitleri tüketiminin azaltılması, fiziksel aktivite düzeyinin arttırılması ve gerekli durumda uygun farmakoterapiye başvurulması rehberlerde yer alan önerilerdir. Şayet geriletilemeyecek duruma gelmiş ve klinik problemler ortaya çıkmışsa hastalığa uygun ilaç tedavisi verilebilir. İnsülin direnci medikal tedavisine ek olarak yaşam tarzı değişiklikleri ilaçların etkinliğini arttırmaktadır. İnsülin direncine karşı yapılacak yaşam tarzı değişiklikleri, kilo verilmesi, diyet düzenlenmesi ve düzenli egzersiz insülin direncinin ve oluşabilecek komplikasyonların büyük ölçüde önüne geçmiş olur.

İNSÜLİN DİRENCİ VE BESLENME

Karbonhidrat: Günlük enerji ihtiyacının belirli bir miktarını karbonhidrat içeren besinlerden karşılamak kan glukoz kontrolü üzerinde etkiye sahiptir. Diyabet tedavisindeki önerilerine göre yaşam tarzı değişikliğini içeren düşük yağlı, düşük karbonhidratlı ve enerji kısıtlı diyetler insülin duyarlılığının artması üzerinde etki göstermektedir. Yapılan çalışma ve değerlendirmelerde glukozun beyin ve santral sinir sisteminin enerji kaynağı olmasının yanında suda çözünen vitamin ve mineraller içinde gerekli olması nedeniyle günlük karbonhidrat alım miktarının 130 gram altına düşmemesi gerektiğini önerilmektedir. adalar escort Ancak, toplam karbonhidrat alımı yerine alınan karbonhidratın türü, vücutta glukoz seviyelerini artırma ve insülin sinyalizasyonunu etkileme durumunu belirleme açısından son derece önemli bir yere sahiptir.

Fruktoz: Yapılan çeşitli çalışmalarda fruktozun glukoz metabolizması ve insülin duyarlılığı üzerindeki olumsuz etkileri bildirilmiştir. Fruktoz meyvelerde doğal olarak bulunabilen bir monosakkarit olmakla birlikte aynı zamanda tatlandırıcılı içecekler ve işlenmiş besinlere eklenen şekerin bileşeni olarak da yer almaktadır. Bunun yanı sıra yapılan çalışmalarda meyve ve sebzelerde bulunan fruktoz, lipit ve kan glukozu üzerinde artan bir etkiye neden olmamaktadır. Bunun nedeni olarak ise meyve ve sebzelerde yer alan posa, fitokimyasal ve antioksidan içeriği gibi faktörler gösterilmektedir.

Protein: Proteinler glikolitik enzimlerin ve insülin gibi hormonların sentezi, vücut sıvılarının oluşumu ve inflamasyon süreçlerinde medyatörlerin yapısında yer alması nedeniyle insülin direncinde önemli rollere sahiptir. Yüksek proteinli diyetlerin insülin duyarlılığı üzerindeki etkileri tartışmalı sonuçlara neden olabilmektedir. Yüksek proteinli diyetler insülinotropik (insülini arttırıcı) etkiye sahip olması ve insülin sekresyonunu teşvik ederek kandaki fazla glukozun ortadan kaldırılmasına neden olmasıyla insülin duyarlılığını geliştiren bir strateji olarak görülmekedir.

Yağ: Beslenmede yer alan yağ asitleri sadece önemli bir enerji kaynağı değil, aynı zamanda çeşitli hücresel süreçlerde sinyal molekülleri olarak da görev almaktadırlar. Metabolik hedefler ve kardivasküler hastalık riski üzerindeki etkilerinden dolayı, toplam yağ tüketiminden ziyade tüketilen yağ türü çok daha önemlidir.

Diyet Posası: Diyet posası; besinlerin bir bileşeni olarak insan vücudunun sindiremediği veya kısmen fermente edebildiği kompleks karbonhidratlar olarak tanımlanmaktadır. Gözlemsel çalışmalardan elde edilen verilerde posa ve posadan zengin tam tahıllı besinlerin fazla alımının, azalmış obezite ve diyabet riski ile ilişkili olduğu belirtilmiştir. sultanbeyli escort Çözünür viskoz posanın sindirim sistemi üzerindeki etkilerini tespit etmek sıklıkla daha kolaydır. Bu tür posanın diyete ilave edilmesiyle kandaki glukoz oluşum hızı yavaşlamakta, insülin salgısı da buna bağlı azalış göstermektedir. Kan glukozu ve insülin konsantrasyonları üzerindeki bu yararlı etkiler insülin direncine sahip bireyler için son derece önemlidir.

Yani genel olarak sağlıklı ve düzenli beslenmeyi alışkanlık haline getirmek en güzel sonuçları getirecektir. Yeterli ve dengeli beslenmek, egzeriz yapmak, suadiye escort düşük glisemik gıdalarla beslenmek, günlük posa alımını artırmak, fazla kilolardan kurtulmak insülin direnci için çok önemlidir. Bunun yanı sıra su tüketimi ve stres faktörüne dikkat edilmesi gereken noktalardır.
49
Genel Sohbet / Gonore cinsel yolla bulaşan ha...
Son İleti Gönderen xtc14 - Eyl 22, 2021, 04:52 ös
Gonore cinsel yolla bulaşan yaygın hastalıklardan biridir. Etkeni Neisseria gonorrhoeae olup özellikle üreme sisteminin serviks (rahim ağzı), rahim, tüpler ve üretra (idrar yolları) gibi sıcak ve nemli bölgelerinde kolayca çoğalabilmektedir. Ayrıca ağız, boğaz, göz ve anüs bölgelerinde de saptanabilmektedir.

    Nasıl Bulaşır?

    Gonore; penis, vajina, ağız ve anüs temasıyla bulaşabilmektedir. Hastalığın anal veya oral yolla da bulaşabilmesi nedeniyle homoseksüel ilişkilerde de taşınması söz konusudur. Gonore hastaları partnerleri ile birlikte tedavi edilmezse hastalık tekrar bulaşabilmektedir. Ayrıca hastalık; hamile anneden çocuğa vajinal doğum sırasında geçebilmektedir. Neisseria gonorrhoeae'nin tuvalet kağıdında 3 saat, klozet kenarında ve havluda 24 saate yakın yaşayabildiği de bildirilmiştir.

    Gonore kalıtsal bir hastalık değildir.

    Kimler Riskli Gruptadır?

    Cinsel olarak aktif olan herkes gonore olabilir. kadıköy escort Gonore enfeksiyonu olan kişinin partneri olanlar, korumasız cinsel teması olanlar, gonoresi olan gebelerin bebekleri risk altındaki grupları oluşturmaktadır.

    Belirtileri Nelerdir?

    Erkekte şüpheli cinsel temas sonrası 2-7 gün içinde akut pürülan üretral akıntı ve dizüri şikâyetleri ile üretrit gelişir.

    Kadında mukopürülan servisit, anormal vajinal akıntı, cinsel ilişki sonrası kanama gibi şikâyetlerle ortaya çıkabilir, ancak tablo sıklıkla asemptomatiktir.

    N.gonorrhoeae yeni doğanlarda ve nadiren yetişkinlerde konjonktivite de neden olabilir.

    Tüm gonokokkal enfeksiyonların % 0.5-1'inde sistemik yayılma olasılığı vardır. göztepe escort bayan Bunun sonucunda artrit, cilt lezyonları, endokardit, menenjit gelişebilir.

    Kadınlar ve homoseksüel erkeklerde faringeal ve anorekral enfeksiyonlar nadir değildir.

    Erkek genital bölge enfeksiyonlarının yaklaşık %10'unda hiçbir belirti gözlenmemektedir. Ancak, bazı erkeklerde semptomlar, bulaşma sonrası 2-5 gün içinde belirgin hale gelebilirken bu süre 30 günü de bulabilmektedir.

    Klinik Bulgular:

    Erkekler: Bazı hastalarda semptom görülmemektedir.

    İdrarda yanma
    Penisten beyaz, sarı veya yeşil akıntı
    Testislerin şişmesi ve ağrıması

    Kadınlar: Çoğu hastada semptom görülmemektedir.

    Vajinal akıntıda artma
    İdrarda yanma ve ağrı
    Adet dönemleri arasında kanama
    Kadın genital bölge enfeksiyonlarının yaklaşık %50'sinde belirti gözlenmemekte veya hafif seyretmektedir. Semptomların gözlendiği vakalarda bile gonore belirgin olarak teşhis edilememektedir. bağdat caddesi escort Gonore taşıyan kadınlarda semptomlar gözlenmese de ciddi komplikasyon (yan etki) riskleri bulunmaktadır.

    Tanısı Nasıl Konur?

    Tanı amaçlı çeşitli laboratuvar testleri vardır. Enfekte olmuş bölgelerden (rahim ağzı, üretra, rektum, boğaz) sürüntü alınır ve laboratuvara gönderilir. Rahim ağzı ve idrar yollarındaki enfeksiyonlarda ilk idrar örneği yeterli olabilir. Bu bölgelerden alınan sürüntülerden hazırlanan yaymalar gram boyasıyla boyanarak mikroskop altında bakteriler aranır. Bu test yöntemi kadınlara göre erkeklerde daha iyi sonuç verir.

    Tedavisi Nasıldır?

    Çeşitli antibiyotikler ile gonore başarıyla tedavi edilir. Fakat ilaçlara dirençli bakteri tiplerinin ortaya çıkışıyla tedaviler güçleşmiştir. Birçok hastada gonore ile klamidya enfeksiyonu birlikte bulunur. Tedavide her ikisine yönelik antibiyotikler birlikte verilir. Gonoresi olan kişilerin diğer cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar yönünden de araştırılması gerekir. Verilen tedavinin sonuna kadar kullanılması önemlidir. İlaç tedavisi ile enfeksiyon sona erse de oluşan kalıcı hasarlar geçmez.

    Gonoresi tedavi edilmiş kişiler enfekte kişilerle temas sonrası tekrar hastalanabilirler. Tedaviye rağmen belirtiler devam ediyorsa kişinin tekrar hekimine başvurması gerekir.

    Çocuklarda gonore çeşitli antibiyotikler ile başarıyla tedavi edilir. Fakat ilaçlara dirençli bakteri tiplerinin ortaya çıkışıyla tedaviler güçleşmiştir.

    Tedavi edilmeyen gonore, kadınlarda ve erkeklerde çok ciddi sağlık problemlerine yol açabilmektedir.

    Kadınlarda genellikle pelvik inflamatuar hastalığa (PID) yol açmaktadır. PID; tüplere zarar veren, infertiliteye (kısırlık) veya dış gebeliğe neden olan bir hastalıktır. PID; çok hafif seyredebileceği gibi ateş ve karın ağrısı gibi ciddi semptomlara da neden olabilmektedir. PID rahim ağzından başlayarak, kadın genital organlarında enfeksiyona neden olmakta ve uzun dönemde kronik pelvik ağrıya dönüşmektedir.

    Erkeklerde ise gonore epididimitise neden olmaktadır. Epididimitis; spermleri testislerden üretraya (idrar kanalı) taşıyan epididimis adı verilen organın enfeksiyonu olup tedavi edilmediğinde kısırlığa yol açabilmektedir.

    Gonore kan veya eklemlere yayılabilmekte ve hayatı tehdit eden bir hastalık haline gelebilmektedir. Ayrıca gonore hastalığı, hastanın HIV ile enfekte olma olasılığını arttırmaktadır.

    Korunma Yolları Nelerdir?

    Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmakta en önemli unsur, korunmasız cinsel ilişkiden kaçınmaktır. Ayrıca tek eşlilik önerilmektedir.

    Latex kondomlar her seferinde ve doğru olarak kullanıldığında hastalık bulaşma riskini azaltırlar.

    Akıntı, idrar yaparken yanma, ağrı veya kızarıklık halinde hemen hekime başvurmalıdır.

    Gonore tanı ve tedavisi olan kişinin yakın dönemde cinsel ilişkiye girdiği partnerlerinin de muayene, test ve gerekirse tedavilerinin yapılması gerekir. Böylece bu kişilerde gelişebilecek olası komplikasyonlar engellenebilir ve bunların enfeksiyonu tekrar tekrar bulaştırmaları önlenir. Hastaların tedavi sonuçlanana kadar cinsel ilişkide bulunmamaları gerekir.

    Ayrıca yılda bir kez herhangi bir yakınma olmasa bile kontrole gitmek ve test yaptırmak önerilmektedir.

    Frengi (Sifiliz) bulaşma yolları nelerdir?

    Sifilizin başlıca bulaşma yolu cinsel yolla bulaşmadır. Bulaşmada derideki taze lezyonların sızıntıları, meni ve vajina salgısı gibi vücut sıvıları önemlidir. İkinci önemli bulaşma yolu ise, anneden bebeğe geçiş yoludur. Bebek mikrobu anne karnında kapabileceği gibi doğum esnasında doğum kanalından da alabilir. Sifiliz (frengi) kan transfüzyonu esnasında da bulaşabilir. Ancak kan nakli yolu ile bulaşma çok nadirdir. Çünkü günümüzde tüm donörler, Sifiliz açısından taranmaktadır. Ayrıca sifiliz mikrobu, kan bankası depolama şartlarında 24 saatten fazla yaşayamaz. Sifilizli bir hastanın eşyalarını kullanmak da hastalığın bulaşmasına neden olabilir. Uyuşturucu bağımlılarında ortak iğne kullanımı sonucu hastalık bulaşabilir. Enfeksiyonun ilk yılı çok bulaşıcı olup %90 geçiş mümkündür, daha sonra bulaşıcılık giderek azalır ve dördüncü yılın sonunda genelde bulaşıcılık kalmaz..

    Doğumsal frengi

    Ana karnında bebeğe mikrop bulaşması sonucu ortaya çıkan tablodur. Sifiliz mikrobu anne karnında bebeğe çok zarar verir. Günümüzde doğum öncesi yapılan testler sayesinde bu hastalık erken dönemde yakalanmakta ve tedavi edilmektedir. Yakalanamaz ise konjenital sifiliz tablosu ortaya çıkar. Sifiliz, doğmamış bebekte sağırlık, diş problemleri, burun problemlerine neden olur. Tüm gebe kadınların sifiliz için gebeliklerinin erken döneminde kan testi yapmaları gerekir.
    Frengi (sifiliz) teşhisi nasıl konur?

    Sifiliz kan testleri ile kolayca teşhis edilir. Lezyonlar ve fizik muayene de teşhiste yardımcıdır. Teşhis için VDRL, RPR, TPHA-İ FTA-ABS kan testleri ve lezyonlardan alınan örneklerin incelenmesi belirleyicidir. Sifiliz düşünülen hastalardan HIV testi mutlaka istenir.
    Frengi (sifiliz) tedavisi için kullanılan ilaçlar hangileridir?

    Sifiliz, ne kadar erken teşhis edilirse komplikasyonların oluşması o ölçüde önlenebilir. Penisilin halen sifiliz tedavisinde kullanılan temel ilaçtır. Penisiline dirençli sifiliz vakaları henüz bildirilmemiştir. Penisilin bakteriyi öldürerek hastalığın ilerlemesini kesin olarak durdurur. Sifilis öyküsü 1 yıldan az olan kişilere 1 doz depo penisilin, sifilis öyküsü 1 yıldan uzun ise 2- 3 doz depo penisilin, doğumsal sifiliste bebeğe 10 gün kristalize penisilin tedavisi yeterlidir. Penisiline alerjik kişilerde Doksisiklin, erenköy escort Ceftriakson, Tetrasiklin, Azitromisin tedavi amacıyla verilebilir. Tedavinin başlamasından 2 gün sonra hastalığın bulaşıcı olma özelliği ortadan kalkar. Hastalığın etkilediği organlara göre sifilizin tedavi süresi 2 yıla kadar uzayabilir. Tedaviye başlandıktan sonra hastanın takibi 2 yıl devam eder.

    Sifilis teşhis edilen kişilerin tedavileri tamamlanana dek cinsel temastan kaçınmaları gerekir. Tüm cinsel partnerlerinin testten geçirilmesi gerekir.
    Frengiden (sifiliz)​​​​​​​ korunma nasıl olmalıdır?

    Sifiliz, en sık cinsel temas ile bulaşır. Hastalığın büyük kısmında hastanın görünür hiçbir lezyonu yoktur ve hastalığı bulaştırır. Bu nedenle kimin hasta olduğunu anlamak güçtür. Korunmasız, cinsel temasta bulunmamak, şüpheli cinsel temastan kaçınmak, çok eşli olmamak, şüpheli durumda kondom kullanmak korunma yollarının başlıcalarıdır. Seks oyuncakları ortak kullanılmamalıdır. Şüpheli her durumda doktora başvurmak gerekir. pendik escort Cinsel yolla bulaşan hastalıklarla ilgili test yapıldığında sonucu eşler veya cinsel partnerler ile paylaşmak önem taşır. Frengiden şüphelenildiği durumlarda acilen üroloji, kadın doğum hastalıkları veya enfeksiyon hastalıkları bölümlerine başvurmak gerekir.
50
Genel Sohbet / Gut Hastalığı ve Guta ne iyi g...
Son İleti Gönderen xtc14 - Eyl 22, 2021, 04:52 ös
Gut hastalığı (Gut), pürin(protein) metabolizma bozukluğu olarak bilinir. Bu nedenle pürin içeriği yüksek gıdaların tüketilmesi daha az olmalıdır.

    Yüksek pürin içeren gıdalar (az tüketilmeli)

    . Sakatatlar (karaciğer, böbrek, kalp..vb)

    . Av hayvanı etleri (sülün, tavşan, geyik)

    . Kırmızı et içeren yemekler ve işlenmiş gıdalar (et yemekleri, kebaplar, sosis, salam, sucuk)

    . Kümes hayvanı içeren yemekler (tavuk, hindi)

    . Kabuklu deniz ürünleri (karides, istakoz, midye, yengeç)

    . yağlı balıklar (hamsi, alabalık, sardalya- göreceli az tüketilmesi)

    . Ticari soslar

    . Alkol (bira, viski, likör, rakı)

    Düşük pürinli içeren gıdalar (güvenli tüketilebilir ürik asit seviyesini yükseltmezler):

    . Bakliyat

    . C vitamini yüksek meyveler

    . Sebzeler (kuşkonmaz ve kültür mantarlarında göreceli daha yüksek)

    . Süt ve süt ürünleri

    . Yumurta

    . Çaylar

    . Kahve ( kahve tiryakileri beraberinde bol da su içmeli kahveye bağlı dehidratasyon ürik asit seviyesini göreceli yükseltir)

    . Ekmek (kepek ekmeğine dikkat)- gut yanında kan şekeri yüksek olanlar dikkatli tüketmeli


    Kilo vermek ürik asit seviyeme etki eder mi? Spor yapmak eklemime iyi gelir mi?

    Kilo vererek ideal vücut ağırlığına ulaşmanız kan ürik asit seviyesini düşürür. ümraniye escort Kilo vermek ayrıca ağırlığımızı taşıyan diz, kalça, ayak eklemlerimize etki eden kuvveti de azalttığı için ve bu eklemler gut artiritinden en fazla etkilenen eklemler olduğundan, onları korumak için de çok önemlidir. Aşırı kalori kısıtlaması ile ani kilo vererek yapılan diyetler ise hem tekrar kilo alımına açık olduklarından hem de metabolizma üzerinde olumsuz etkileri olduğundan metabolik hastalıklar gurubuna giren gut, diyabet, tansiyon gibi hastalıklarda çok önerilmez ayrıca safra taşı gelişimi gibi komplikasyonları da vardır. Dengeli sağlıklı beslenerek kontrollü kilo vermek önemlidir. Diyetin yanı sora yapılan egzersiz de hem eklem sağlığı hem kilo kontrolü için çok önemlidir. Tüm romatizmal hastalıklarda eklemde iltihap geriledikten sonra eklem sağlığı için düzenli ve kontrollü egzersiz yapmak çok önemlidir.

    Vucudumun ihtiyacı olan günlük protein miktarı ne kadardır?

    Kişinin günlük protein ihtiyacı kabaca kilosunun 1 gr ile çarpılmasıdır. Yani 70 kg ağırlığındaki bir kişinin 70 gr/gün protein alması gerekir. Tabii kişinin yaşı, cinsiyeti ve beraberinde böbrek yetmezliği gibi hastalıkların bulunması günlük protein miktarına etki eder.

    Günlük beslenmenizde protein ihtiyacınızı hangi gıdalardan ne kadar karşılayabileceğinizi anlamanız için size bazı gıdaların protein içeriği örnek olarak aşağıda verilmiştir. Daha detaylı bilgiyi bir diyet uzmanına danışarak almanız önerilir.

    100g tavuk (göğüs), 22g protein içerir.
    100g morina (büyük Mersin balığı) ve diğer büyük balık filetoları, 21g protein içerir.
    Yumurta, 6g protein içerir.
    30g sert peynir, 8g protein içerir.
    30g süzme peynir, 14g protein içerir.
    30g badem, 5g protein içerir.


    Gut Hastası İçin "Sağlıklı Beslenme"nin mantığı nedir?

    Sağlıklı ve dengeli beslenme herkes için çok önemlidir ve koruyucu hekimlikte en önemli konulardan biridir. göztepe escort Kişinin ideal kilosunda veya buna en yakın kiloda olması, bunu gerçekleştirirken vücudu için gerekli tüm besin öğeleri ve mineralleri alması ve sosyal yaşamında sıkıntıya düşmemesi ve hayattan keyif alması çok önemlidir.

    İnsan hepçil bir canlı olarak bilinir yanı hem sebze meyve ile otçul olarak hem de et ve benzerleri ile etçil olarak beslenir. Bu avcı-toplayıcı bir canlı olmamızdan kaynaklanır. Binlerce yıllık insanoğlu öğretisi bu şekildedir. Günümüz insanının gelişen teknoloji ve değişen yaşam şartları nedeniyle gıdaya ulaşması binlerce yıl evvelki ataları ile aynı değildir. Bu nedenle beslenme şeklinin de değişmesi çok önemlidir. çekmeköy escort Yapılan çalışmalar romatizma hastalarının bitkisel ağırlıklı beslenmesinin sağlıkları için daha iyi olduğunu göstermektedir. Günümüz insanı avcı-toplayıcılıktan, toplayıcılığa doğru evrilmelidir. Bu durumda vejeteryan diyet romatizma hastası için daha uygundur.

    Bir gut hastası için diyet daha da fazla önem kazanmaktadır. Sebze ve meyveye mutfağında daha fazla yer vermesi, eti de sebze ile beraber pişirmesi daha önemlidir. Hayvanların bize sunduğu süt, bundan yapılan süt ürünleri ve yumurta önemli ve kıymetli protein kaynağı olarak sofrada yerini almalıdır. Ayrıca bitkisel proteinden zengin olan baklagiller de daha fazla pişirilmelidir. İşlenmiş, paketlenmiş hazır gıdalar, şeker ve tatlandırıcı içeren içeceklerden uzak durulmalıdır. Bitki çayları ve içilecek bir iki fincan keyif kahvesinden ise vazgeçilmemelidir. Unutulmamalıdır ki ürik asit büyük bir moleküldür. Ve dokuya çökmeye yatkındır. Dehidratasyon gutta istenen bir durum değildir. Doktorlarınızın önerdiği bir su kısıtlaması durumunuz yoksa suyu bol tüketmeniz çok faydalıdır.

    Gut Hastası Alkolü İçebilir mi?

    Alkollü içecekler fermentasyon yöntemi ile yapıldığı için daha fazla ürik asit içerebilirler. Ayrıca alkolün yıkım son ürünü olan laktik asit vücuttan ürik asitten önce atıldığından ve alkol almak su içme ihtiyacını ortadan kaldırdığı ve gizli dehidratayon yaptığından ürik asit retansiyonuna neden olup kan ürik asit seviyesini artırabilir. kurtköy escort Bu nedenlerle erkekler haftada 21 birim, kadınlar 14 birimden fazla alkol alıyorlarsa mutlaka azaltmalıdırlar. Aşağıda 1 birim alkol üzerinden bazı içeceklerin değeri verilmiştir.

    Yarım bira bardağı (%3-4 alkol içeren) bira,
    125mL şarap (alkol oranı olan güçlü şarap ise, 100mL)
    Viski, cin vs tek kadeh 25mL alkoller
    Tek kadeh şeri veya güçlendirilmiş şarap (50mL)

Ayrıca yapılan çalışmalarda biranın yaptığı ürik asit retansiyonunun şaraptan daha fazla olduğu da gösterilmiştir. Bu bilgi de tüketeceğiniz alkol çeşidine karar vermenizde faydalı olabilir.
Sayfa 1 ... 3 4 5 6 7